top of page

Értékes skalp: az NB II. 7. helyezettje ellen is győztünk!

A szerda délelőtti matiné alkalmával a szakmai vezetés az Illés - Dulló, Bozsoki, Száhl - Gaszner, Kispál, Hirman, Király, Tifán-Péter Bence - Beliczky, Sóron összeállítású csapatot küldte pályára a másodosztályban szereplő Soroksár ellen.

A 7. percben a próbajátékon szereplő Tifán-Péter szerzett labdát, Sóronhoz továbbított, aki 16 méterről lőtt a kapus kezébe. Még ebben a percben Király remek indításával Beliczky lépett ki, és a kiinduló Apró felett 15 méterről a kapuba emelt (1-0).  A 24. percben Somfalvi indította Korozmánt, aki a jobb oldalról az ötös sarkától az oldalhálóba lőtt. Az első félidő utolsó percében Korozmán lövését Illés kiütötte, Szabó ismétlése a jobb oldali kapufán csattant.

A II. félidőre a cserék után az Illés - Molnár, Bozsoki, Száhl - Varga B, Hirman, László, Lakatos, Szontagh - Beliczky, Sóron összeállításban folytatta csapatunk. A 47. percben Dobos kapott labdát védőinktől, de 18 méterről fölé bombázott. Az 57. percben Száhl, Sóron és Beliczky helyett Boda, Retter és Vicz folytatta. Az 59. percben Bozsoki buktatta Dobost a kaputól 20 méternyire, a szabadrúgást a sértett a sorfalba rúgta, a kipattanót pedig jócskán mellé. A 65. percben védelmi hiba után kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt, végül Manner lőtt centikkel a kapu mellé-fölé.

A 69. percben Donathan bal oldali beadását Lovrencsics fejelte rá, de a kísérlet Illésnek kapus csemege lett. A következő percben Száhl visszaállt Hirman helyett. A 80. percben meleg pillanatok után előbb Bozsoki, majd Vicz mentettek az utolsó pillanatban.A 85. percben egy gyors ellentámadást vezetett Vicz, majd a bal 16-os sarkától alig lőtt mellé. A vendégek következtek, Dobos emelése Illésről esett a labda a háló tetejére, a sarokrúgást követően Donathan lőtt a blokkba. Szabadrúgás következett a 11-es magasságából a 16-os oldalvonalától, a vendégek javára, Gálfi azonban nem találta el a kaput. Az utolsó percekben még egy szabadrúgást, és egy kapura lövést vétettek el a vendégek.

Az első félidőben elért remek gól után sikerült megőrizni a vezetést a második játékrészre sort cserélő magasabb osztályú csapat ellen, így önbizalmat növelő sikert aratott csapatunk.


Comentários


bottom of page